nanoheater -Sensation på labbet från Genovis

JOIN har för Genovis räkning ansvarat för hela utvecklingen av apparaten som gör genöverföring möjlig – the ’NIMT Nanoheater’. I projekt ingick idégenerering, planering, design, projektledning, mekanikutvteckling. Elektronikutveckling och programmering lades ut på Lundinova AB med ett utmärkt samarbete. Alla var nöjda och belåtna med resultatet. Och inte minst blev designen fräck och kul men ändå billig och enkel att tillverka.

Form och design Johan Berhin på JOIN.

Världspremiären av ’NIMT Technology’ ägde rum på Skandinaviens största biotechmässa ”Biotech forum + scanlab” i Köpenhamn i slutet av september 2006. Intresset var massivt, det gick knappt att komma in till montern stundtals.

Detta var 2007 hur gick det sedan?  Jo Genovis skickliga biokemister överlistade cellerna  och nanopartiklarna så att man behövde inte någon induktiv uppvärmning längre. Mycket enklare att hantera på forskningslabben.   Men en spännande produkt var det att utveckla. Nu vet vi hur man åstadkommer högfrekventa magnetfält i stora luftgap. Världens mest avancerade Litz tråd fick specialtillverkas med 8000 kardeler. Och den fantastiska isolationsförmågan i en kombination av teflon och silikonolja upptäcktes också.

No comments yet.

Lämna ett svar