Vad är så speciellt med HTC Hero?

Under sommaren gav min gamla HTC S730 Windows mobile smartphone upp lite halvt om halvt. Tangentbordet vägrade känna av vissa tangenter så jag missade helt enkelt några samtal… skönt ibland, kanske, men inte så bra.

Skaffade därefter en HTC Magic, den första kommersiella Android-mobilen. Android är operativsystemet som släpps av Google. Det bygger på Linux och användargränssnittet är designat av TAT i Malmö. Ett bolag som började för en 6-7 år sedan här på Ideon 😉

Jag använde mobilen under semestern i Kroatien och det var helt fantastiskt. Inte som telefon, men att bara kunna kolla in satellitbilderna på Google maps med hjälp av GPS gjorde att vi hittade några fina badplatser, lite avsides de kända turistställena där det kokar av människor som i en laxodling vid utfodring.

Nästa fantastiska semestergrej var att wikipedia var tillgänglig. Varför fanns det så stora fort från Österrike-Ungern tiden i Kroatien, speciellt runt Pula och där vi bodde? Voilá! Lite wikipedia och snart kände jag till mer om Europas historia än min historielärare. Fantastiskt!

”Lite wikipedia” är kanske en underdrift. Min fru hotade att kasta telefonen. Hur skoj är en man som läser europas historia på sin mobiltelefon istället för att sola och bada? 😉

/Anders H.

No comments yet.

Lämna ett svar