Emission free trees…?

Jag lyssande till Michael Braungart på ett förevent till COP15 i Köpenhamn igår. Michael är en av grundarna till Cradle-to-Cradle.

Och det är slående: Människan är smart, men ännu har vi inte varit smarta nog att utnyttja de resurser som finns framför våra fötter (vi vill gärna gräva upp resurserna ur marken eller importera dem billigt från långt borta). ‘Kretslopp’ låter kanske uttjatat, men det blev plötsligt så tydligt – jordens problem är inte att vi är för många och inte att vi konsumerar för mycket utan att det vi konsumerar inte är del av ett kretslopp. Naturen fixar det utmärkt, varför skulle inte människan kunna fixa det…?

Som designer och ingenjör ser jag detta som en utmaning, och tror att vi alla kommer behöva anta den utmaningen så småningom…! Och varför skulle det vara så svårt, det handlar bara om att ändra sin inställning.

Emission free trees? Nej, de släpper ut O2 på dagen, CO2 på nätterna, löv på hösten, etc, etc.

Men är träden farliga – nej, de är del av ett kretslopp…

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar