Introduktion till TRIZ den 4e maj

Krister och jag arrangerar ett frukostseminare om TRIZ, i samarbete med IUC Skåne. Här är inbjudningstexten:

Välkommen till IUC Skånes frukostseminarie som presenterar genvägar till innovationer – en kreativ metodik för att lösa tekniska problem

Alla företag inser behovet av att vara innovativa, men få arbetar systematiskt med kreativa metoder. Genom att tillämpa verkligt kreativ metodik kan du och dina medarbetare snabbt fördubbla förmågan att hitta fram till innovativa lösningar på tekniska problem. Smarta lösningar som i efterhand uppfattas som självklara och nästan pinsamt enkla: ”Varför har ingen tänkt på det förut?”

Det handlar om verktyg för att systematiskt kartlägga behoven, dina tekniska system, och sätta fingret på vilket problem som egentligen behöver lösas. Därefter finns ett begränsat antal kreativa tankemönster som snabbt kan leda dig in på rätt spår. Dessa tankemönster har tagits fram genom analys av miljontals patent. Ett fåtal principer upprepar sig om och om igen. Om du lär dig dessa principer har du en genväg till en stor del av världens innovativa lösningar.

Vill du skapa fler och starkare lösningar på kortare tid, som ger bättre kostnadstäckning, högre kvalitet och nöjdare kunder? Vi ger en introduktion till ett antal tankemönster, samt lotsar dig genom ett par övningsexempel för att du själv skall uppleva hur snabbt man kan öka sin kreativa förmåga.

Plats: Betahuset Ideon, Scheelevägen 17 i Lund
Tid: Den 4 maj, 07.30 – 09.30
Anmäl dig till jenny.bramell@iuc-skane.se senast den 27:e april
Kostnad: Frukost och seminarium är kostnadsfritt men ”no show” debiteras 200 kronor

VÄLKOMMEN!

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar