Många trix med TRIZ på fullsatt frukostseminarie

Vad är det som får folk att kliva ur sängen extra tidigt en tisdagsmorgon? Ett svar, TRIZ!,  gavs på IDEON när Krister Uvnäs och Erik Sparre inför en fullsatt åhörarsal trixade och vred på de kreativa problemlösningsmetoderna. Erik och Krister är specialister på TRIZ och kreativa metoder och arbetar inom JOIN. Efter en introduktion av IUC Skånes VD Jenny Bramell gavs fältet fritt för en snabb och effektiv TRIZ introduktion för förväntansfulla åhörare, inbjuda av IUC Skåne.

TRIZ  metodiken bidrar till en snabbare och mer strukturerad problemformulering. Problemet överförs till ett abstrakt problem och detta kan sedan lösas med standardlösningar, framvaskade ur hundratusentals patent genom tiderna. Lösningen återförs på det konkreta problemet och med hjälp  av metodik, sunt förnuft och strukturerat arbete, kan man välja en lösning som uppfyller alla tänkbara kriterier. Lyckas man riktigt bra är lösningen genial.

TRIZ och traditionella brainstormar kan kombineras för ytterligare höjd kreativitet och resultat.  Vill man på snabbaste sätt lösa ett tekniskt problem, kontakta Erik Sparre och Krister Uvnäs på JOIN. Succén är garanterad.

Vi på JOIN passar på att tacka IUC Skåne och Jenny Bramell för ett lysande arrangemang som lovar intressant fortsättning i fler seminarier och nya spännande industrinätverk, tillsammans med IUC.

No comments yet.

Lämna ett svar