Bäst på teknisk design

Bäst på teknisk design och en tredje plats totalt. Det blev resultatet i racing VM för studentlag för LTH:s eminenta hybridbilsprojekt. JOIN sponsrar detta för andra året i rad, kombinationen teknisk utmaning för blivande innovatörer med miljötänkande i racingmiljö är helt oemotståndlig för oss.

Förra året blev laget tvåa när tävlingen avgjorde på Silverstone. Totalt 49 lag var anmälda till årets tävlingar  som kördes i maj på anrika New Hampshire Motor Speedway, NH, USA.I år har bilen fått en uppfräschning med ny mjukvara, nya batterier och en vässad m0tor.  Den 306 kg tunga bilen drar iväg 0-100 på 5 sekunder.  Inte dåligt med en total motoreffekt på parallell hybridkonstruktionen på 16 kW fyrtakts Honda motor o 25 kW trefas induktionsmotor. Momentkurvan är desto grymmare.  Mer om detta här. Vi på JOIN hurrar  och jublar och hoppas på en elektriskt spännande fortsättning nästa år.

, ,

No comments yet.

Lämna ett svar