Ny Teknik om prisvinnare, JOIN skjuter på

Hur blir det omöjliga möjligt? T ex att en mjuk sängbotten kan göras av härdade stålhårda profiler och ändå fjädra mjukt? Eller att en vävmaskin kan väva superstarka strukturer i tre dimensioner med kolfiber och kevlar? I 3-dimensioner???

I veckans nummer av Ny Teknik refereras till dessa två nyheter, Sängbotten är finalist till prestige fyllda Swedish Steel Prize och vävmaskinen väcker berättigat uppseende i flyg och rymdindustrin och vinner JEC award 2010 -process category tillsammans med sina samarbetspartners.

JEC award
Hur blir det möjligt? Först fordras det förstås en uppfinnare, en eldsjäl som brinner för en god idé.

Olle Wranne uppfann en unik sängbotten och Nandan Khokar uppfann en metod för att väva i tre dimensioner. Sedan ska uppfinningen realiseras och finslipas och utvecklas, förbättras, finslipas, revideras. Ja var och en som kommit i kontakt med utveckling vet att bakom en innovation, ligger det 10% inspiration och minst 90% transpiration. Hårt arbete och pengar. Men så finns det ett element som förkortar avståndet mellan idé och innovation, som accelererar processer, drar loss det som hotar att fastna, rivstartar mot det nya på ett alldeles särdeles effektivt sätt.

Fig. Patent Wranne från espacenet

Det elementet är JOINs fantastiska medarbetare. Bakom prototypen till Biteams vävstol finns t ex två av JOINs mest meriterade utvecklare, Rickard Norenstam och Lars Maclennan. Den fantastiska mekaniken har utvecklats till den första generationen här på plats på JOINs kontor på IDEON i nära samarbete och ledning av Nandan Kokhar, Biteam AB och KTH.

Fig. Patent Biteam från espacenet

I sängprojektet har vi bidragit med en av våra berömda Brainstormar, för att bidra med lösningar på ett specifikt delproblem. Ibland räcker den med en liten lätt puff från JOIN och det hela kan åka i mål.

Det är väldigt roligt att läsa Ny Teknik och man gläds med JOINs kunder över att deras framgångar belönas.

Gör en rivstart! Ring på JOIN 0708-751925 så guidar jag dig!

, , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar