2012 är inte bara Olympiader och Marslandningar, utan även JOINs 10 års jubileum!

JOIN firar med inbjudan till seminarieserie och idétävling.
Nu kan JOIN räkna in 27 medarbetare och vi har en stor och stabil bas av återkommande kunder kryddat med många nya spännande uppdrag inom våra områden Competence, Equipment och Business. Vi hjälper våra kunder, stora som små, att utveckla  produkter, processer och affärer. JOIN levererar specialutvecklade utrustningar, apparater och instrument till industri och forskning. Våra samlade kompetenser spänner över hela spektrumet av vad som behövs för vinnande teknik och affärsutveckling. Vi bygger också broar till universitet och institutioner och andra specialister för att alltid kunna vara i fronten för den tekniska utvecklingen. Våra tjänster behövs i allt växande grad nationellt och internationellt.

Detta tycker vi är värt att fira och vi bjuder därför in dig på en lättsam och intressant serie jubileumsseminarier där vi också bjuder på landgång och dryck.

Många idéer har presenterats för oss under luncher, inte sällan då på servetter, och det tycker vi är roligt och kreativt. Vi bjuder därför in alla hågade kreatörer att delta i den helt öppna tävlingen om bästa idéskissen på en servett.

Seminarieserien

Höstens seminarieserie består av en serie intressanta föredrag som är både seriösa och lättsamma med tid för frågor och diskussion. Ni är välkomna till JOINs lokal på Ideon från kl 16:30, då landgång med öl/kaffe/te serveras. Föredraget startar kl 17:00 och vara ca en timme.
Anmälan till 046-286 3400 eller info@join.se senast tisdag före seminariedag.

20/9 Till Skottland under egna segel – Praktisk projektledning och teamwork

Rickard Norenstam
Att segla en nyinköpt båt på en lång expedition till Skottland kräver projektledning och sinne för teamwork. Ett exempel på hur man förbereder både material och människor för utmaningar och äventyr. Genomförandet gick som smort genom Caledoniakanalen till Islay upp genom Hebriderna och St Kilda, sen vidare mot Orkney och Fair isle. Äventyrligt emellanåt men med full kontroll. Viss provsmakning kan förekomma för stämningens skull.

11/10 Grön teknik i Afrika

Bo-Göran Evaldsson
Bo-Göran berättar och kåserar personligt om ett äventyr i Kenya, och hur erfarenheterna kan omsättas till bättre produktutveckling för Afrika och samtidigt lyfta svensk miljöteknik.

1/11 Drakar eller Änglar?

Jeanette Andersson och Patrik Söderlund
Riskkapital igår och idag. Hur tänker en investerare. Kan riskkapital hjälpa mitt företag att växa?

22/11 Arduino

Anders Hedberg
Värdens häftigaste pryttel för dig som älskar att bygga, mäta och styra! Arduino startade som ett projekt för att överbrygga gapet mellan tekniker och humanister. Genom en oöverträffad enkelhet blev open source projektet Arduino en stor succé. Konstnärer, författare och mediafolk kunde plötsligt själv göra nya tekniska anordningar för helt nya och oväntade syften.

Idetävlingen
Vid sista seminarietillfället 22/11 har vi också prisutdelning i vår tävling ”bästa idéskiss på en servett”. De tre bästa förslagen belönas som av en händelse med en Arduino experimentsats.

Tävlingen går ut på att du skissar din möjliga/omöjliga/galna/häftiga idé som en enkel servettskiss. Rita med förklarande text vad det skall föreställa. JOINs självutnämnda jury väljer med omsorg de fyndigast idéerna.
Svar JOIN tillhanda senast 16/11 kl 16:00

….Och vid seminariet 22/11 korades vinnaren Ivan Sollie som överlägsen vinnare för förslaget  ”induktionskastrull för såsblandning”som tar tillvara på kraftfältet från en induktionsshäll och driver den i locket till kastrullen fiffigt anbringade såsomröraren.

Hedersomnämnande till anonym insändare av Automatisk tandborste med Innovativ drivteknik: Alkoholhaltiga utandningsdunster driver bränsleceller monterade på den betskena som under nattsömnen rengör tänderna. Samtidigt blir utandningsluften frisk och fin.

 

 

 

 

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar