Miniseminarium #6 2018-10-11

Välkommen på ett spännande miniseminarium 11/10 16.30

Årets seminarieserie består av en serie intressanta föredrag som är både seriösa och lättsamma med tid för frågor och diskussion. Ni är välkomna till JOINs lokal på Ideon, Alfa 5, från 16:30 då smörrebröd med öl/kaffe/te serveras. Föredraget startar kl 17:00 och vara ca en timma.
Anmälan till 046-286 34 00  eller info@join.se

Geniala lösningar är basen i växande företag.

Med dagens globala konkurrens och accelererande utvecklingstakt räcker inte bara bra idéer. Nu krävs det geniala idéer för att inte tappa mer i konkurrenskraft. För att nå lyckat resultat krävs att vi går igenom och vässar våra metoder för problemlösning.

Vad krävs för att en genial idé skall skapas?

Det krävs att vi har en högre grad av problemförståelse. Det räcker inte att bara förstå varför problemet uppstår, vi måste även förstå vad som hindrar oss från att nå en genial lösning.

Vi underlättar problemlösningar genom att inspireras av andras geniala lösningar på liknande problem

Vi skall även klarlägga vilka resurser i form av fysiska fenomen, material och energikällor m.m. som finns att tillgå. Kombinerar vi allt detta undviker vi komplexa ”ingenjörslösningar” och kan istället nå optimala lösningar som innebär största nytta till minsta kostnad.

TRIZ

TRIZ erbjuder steg för steg processer för att lyfta oss upp på spelplanen för de geniala idéerna. Den hjälper dig att gå igenom de svåraste, komplexa problemen, förstå den nuvarande situationen med stor klarhet; Du identifierar snabbt och korrekt var grunden till problemet är och finner nya vägar framåt. TRIZ minskar komplexitet och klarlägger detaljerna. ( http://www.join.se/ariz/ )

Välkommen på ett miniseminarium där vi ger en insikt i TRIZ kraftfulla verktyg

No comments yet.

Lämna ett svar