TRIZ Workshop – Tänk som ett geni

Denna intensiva, praktiska och roliga workshop kommer att lära dig de kraftfulla TRIZ-verktygen och systematiska processer som hjälper dig att tänka som ett geni. TRIZ erbjuder steg för steg processer för att hjälpa dig att gå igenom de svåraste, komplexa problemen, förstå den nuvarande situationen med stor klarhet; Du identifierar snabbt och korrekt var grunden till problemet är och ser nya vägar framåt. TRIZ dämpar komplexitet, håller detaljerna på plats.

Vem riktar sig kursen till

Kursen riktar sig främst till Ingenjörer, forskare och tekniska chefer fokuserade på innovation och problemlösning. Ledare av innovationsprocesser som är intresserade av att förbättra kvaliteten på uppfinningar och immateriella rättigheter. Huvudfokus – teknisk innovation!

Kursen innefattar

  • En övergripande beskrivning av TRIZ som hjälpmedel vid problemlösning.
  • Genomgång av konfliktdiagram som verktyg för att skapa en gemensam bild av problemet som ger ett naturligt fokus.
  • Ta fram lösningar genom att applicera tidernas mest kreativa standardlösningar.
  • Kartläggning av befintliga resurser i systemet så komplexiteten på lösningen reduceras till ett minimum.

Kursens mål

Efter kursen kommer du att kunna strukturera upp komplicerade problem och få en klar bild av grundproblemet. Utifrån denna första analys kommer du sedan med hjälp av de mest kraftfulla lösnings-principerna generera lösningar. Metoden kommer även att styra dig mot okomplicerade lösningar och i största mån använda redan befintliga resurser för att lösa problemet.
Metoderna som du lär dig kan både användas på egen hand och i grupp. Det är även mycket kraftfullt som en förberedelse när man skall leda traditionella idémöten.

Kursledare

Krister Uvnäs, Erik Sparre JOIN Business & Technology AB
Båda har mångårig erfarenhet av produktutveckling och metodisk problemlösning vilket resulterat i ett flertal patent. TRIZ har varit en naturlig del i arbetet sedan 90 talet vilket grundar för en god erfarenhet av metoden i praktiskt arbete. Båda föreläser i TRIZ på Högskolenivå.

Heldag 4 500 kr (exkl. moms)