Sensefarm

Trådlösa Sensorer stödjer hanteringen av blommor och träd

JOIN är inte bara experter inom IT och teknik, våra medarbetare är också entreprenörer som startar och driver egna företag. Ett av dessa framgångsrika projekt, Sensefarm, gör utvecklingen och driftsättningen av trådlösa sensorer för lantbruk, vilka spelar en avgörande roll för att mäta temperatur, markfuktighet, och nederbörd. Genom att erbjuda en komplett lösning, inklusive molntjänster, har JOINs medarbetare visat sig vara en partner för rådgivningsorganisationer som bedriver odlingsexperiment tillsammans med lantbrukare och skötsel av växter i smarta städer.

JOINs expertis sträcker sig genom detta från att utveckla, förvalta och drifta servrar, hybrid och ren molnteknik, till att bygga skräddarsydda applikationer på MERN-stackar för att uppfylla behoven hos våra kunder. Vi använder Docker för att smart virtualisera och köra flera mikroservar på valfri molntjänst.

Genom att ha arbetat med dessa teknologier och upprätthållit backup-system i över 15 år kan vi garantera hög driftsäkerhet och tillförlitlighet.

En av de främsta utmaningarna med detta projekt har varit att hantera den komplexa kommunikationen via olika trådlösa standarder via gsm nät såsom, gprs, och LoRaWAN. Vi har övervunnit dessa hinder och säkerställt att datainsamlingen från sensorerna fungerar smidigt och effektivt.

En annan unik utmaning i detta projekt är att elektroniken måste klara av de tuffa utomhusmiljöerna där de är installerade. Vi har kontinuerligt arbetat med att kapsla in elektroniken för att skydda den mot extremt väder och andra påfrestningar. Genom erfarenhet och noggrann övervakning har vi identifierat vad som fungerar och vad som inte gör det för att säkerställa att lösningarna är pålitliga och hållbara över tid.

Läs mer om Sensefarm: https://www.sensefarm.com/

Konsulter i detta projekt

Anders Hedberg

MSc Computer Science